Kikinđanke Milica Latković i Tijana Radić bile deo uspešne džudo reprezentacije Srbije

Dve Kikinđanke bile su deo reprezentacije Srbije, koja je našu zemlju predstavljala na velikom džudo takmičenju u Minhenu.

Za Milicu Latković, kojoj je ovo poslednja godina u konkurenciji starijih pionira, internacionalno i reprezentativno iskustvo je od velikog značaja:

-Kao jedna od najmlađih u reprezentacije imala sam veliku priliku. Bilo je puno borbi, a sve smo radile za reprezentaciju, jer pojedinačna konkurencija nije bila toliko važna. Imali smo i trening kamp koji je trajao tri dana. Treninzi su bili veoma naporni, po dva na dan. 

Ženska selekcija osvojila je u ekipnoj kategoriji drugo mesto, a muška prvo, pa je zadovoljna i Tijana Radić, trener kadetske reprezentacije:

-Milica još uvek nije kadetkinja i ovo je bio jedan test za nju, da vidi kako će se snaći u konkurenciji kadeta. Pokazala se odlično, jer je bila na nivou zadatka kako na turniru, tako i na kampu. To je veliko međunarodno iskustvo, koje će njima kao starijim pionirima značiti narednih godina.

Milicu i Tijanu za vikend očekuju i klupske obaveze. Džudisti kikindskog „Partizana“ učestvovaće u subotu na međunarodnom turniru u Poljskoj, kao i na turniru u Beogradu. Dan kasnije biće održano državno prvenstvo za mlađe kadete, a kikindski džudo klub ovde će imati preko 10 takmičara.