Kikinđanke donele medalje sa finalnog takmičenja Sportskih igara mladih

Od 20. do 25. avgusta u Splitu je održano finalno takmičenje Sportskih igara mladih. Među 1.100 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kikinda je imala dve predstavnice Marijanu Bilić u šahu i Simonu Mirčić u tenisu.

 

Marijana je ponovila prošlogodišnji uspeh i u Kikindu se vratila okićena zlatnom medaljom.

 

 

 

 

 

 

 

-Igrala sam pet partija od kojih sam jednu izgubila, a u ostalim pobedila. Iako su protivnice bile dobre uspela sam da se izborima za prvo mesto. Drago mi je što sam i ove godine bile deo igara, stekla sam nove prijatelje i iskustvo – istakla je Marijana Bilić.

Simona Mirčić tenis trenira već sedam godina i ovo joj je prvo učešće na Sportskim igrama mladih. Uspela je da osvoji bronzanu medalju.

-Trudila sam se jako jer sam imala veliku želju da odem u Split. Prvi meč izgubila sam od devojčice iz Sarajeva, a u drugom sam pobedila vršnjakinju iz Hrvatske i tako sam osvojila medalju. Srećan sam i nadam se da ću sledeće godine biti još bolja – rekla je Simona Mirčić.

Koordinatorka “Sportskih igara mladih” Jelena Krvopić veoma je zadovolja uspehom naših takmičara. Osim Marijane i Simone u Splitu su boravili i Kikinđani koji putovali kao nagrađena deca. To je poklon Sportskih igara Srbije Gradu Kikindi. Jedino su naši mladi sugrađani imali tu privilegiju zahvaljujući tome što lokalna samouprava pruža potpunu podršku organizaciji sportskih igara u Kikindi.

Među nagrađenima su bili Ivana Mršić, stonoteniserka koja više nema pravo da učestvuje na igrama, Aleksa Karanović koji je napravio najzanimljiviju fotografiju, a sa njima su bili i Nada Rodić i Aleksandar Trajkovski iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” – dodala je Jelena Krvopić.

Na ovogodišnjim Sportskim igrama mladih deca iz Srbije bila su najuspešnija sa osvojenih 36 medalja.