Kikinđanin Milan Jovanović pobedio korona virus

Početkom prošle nedelje Kikinđanin Milan Jovanović dobio je i drugi negativni test na korona virus tako da je jedan od 10 izlečenih sugrađana. Kao vlasnik firme „Promedia“, koja između ostalog, proizvodi medijume, odnosno epruvete koima se referentnim laboratorijama šalju uzorci testiranih na COVID-19, zarazio se na poslu odnosno u kovid laboratoriji.

-Šta drugo mogu da očekujem u kovid laboratoriji nego da dobijem virus. Bilo je pitanje ko će se prvi razboleti. Radili smo na jednom projektu tako da je nas više bilo zajedno u laboratoriji u dugom vremenskom periodu. Prva od nas se razbolela profesorka koja je takođe bila uključena u projekat sa kojom sam bio konstantno šest sati u zatvorenom prostoru bez maski. Nas dvadesetak je bilo u kontaktu tih dana i kako je ona dobila temperaturu tako smo se i mi izolovali i bukvalno svakog dana merili temperaturu i obraćali pažnju na simpotome – priča Milan Jovanović.

Čim je dobio temperaturu Jovanović je otišao do lekara. I pored sumnje da je kovid pozitivan, naš sagovornik bio je zatečen kada mu je stigao pozitivan rezultat.

Prvih nekoliko dana bilo mu je potrebno da se navikne na činjenicu da ne sme nikuda da se kreće. Nakon toga rešio je da organizuje vreme koje ima najbolje što može. Veliku podršku pružali su mu prijatelji koji su ga konstanto zvali.

Podsetimo i da je Milan Jovanović kao dobrovoljac učestvovao svakodnevno u dezinfekciji grada koja je trajala od polovine marta do polovine maja.