Kikinđani slavili ljubav uz „Garavi sokak“

Ljubav je u našeg gradu odnela pobedu. Uz stare i nove pesme „Garavog sokaka“ pevali su i stari i mladi.

Novosadski romantičari izveli su svoj standardni program, koji je bio u skladu sa Danom zaljubljenih.

-Mislim da zaljubljeni drže ovaj svet i nadaju pobedi ljubavi, a da pri tom nisu u stadijumu kada je ljubav zrela, nego kad je ona mlada. Taj stadijum mlade ljubavi je najbolji u kojem čovek može da se nađe. Slavimo i Svetog Trifuna. Sve je to romantično i nadam se da je „Garavi sokak“ doprineo lepoj atmosferi ove noći, kaže prvi čovek benda Bane Krstić. On dodaje da su oni koji vole njihova najvernija publika:

-Pesme žive svoj život i kada se zasade u ljude i žive u njihovim srcima, kroz nekoliko godina vidite to na licima u publici. Najveći kapital „Garavog sokaka“ je upravo taj dug put kojim su pesme dolazile do srca slušalaca i zbog toga možemo uvek ponovo da se sretnemo.

Sa Kikinđanima su se sreli posle nekoliko godina pauze. Naš grad ih asocira na mirno mesto ravnice, koje je uvek pratilo senzibilitet ove grupe.

-Volim Kikindu kao lepo vojvođansko mesto, u kojem se neguje pitomi mentalitet i koji uspeva da se smeje i kad nije smešno, kada vremena nisu srećna i laka. Banat uopšte ima tajnu kako da prepozna bolju stranu. Ovde se osećan kao svoj na svome. Verujem da je Kikinda mesto kojem se smeši svetla budućnost. Mnogo ljudi je zadržalo i uspelo da očuva optimizam, koji je teško gajiti kada nisu lepa vremena. Nama su vremena teška već decenija. Ravnica nauči ljude kako da se nose sa težinom, pa ja ljude u Vojvodini uvek zamišljam sa osmehom.

Osmeha je bilo mnogo, kao i ostalih emocija koje samo umilne melodije mogu da pokrenu. Koncert „Garavog sokaka“ bio je poklon Grada Kikinde sugrađanima za Dan ljubavi, a ulaz je bio besplatan. U sali Narodnog pozorišta tražilo se mesto više, što je dokaz da su ljubav i poštovanje između kultne grupe i Kikindana uzajamni.