Kikinđani će simbolično proslaviti pravoslavnu Novu godinu

Proslavom pravoslavne Nove godine u našoj zemlji završava se period praznovanja.

Kako već nekoliko godina unazad na Gradskom trgu nema organizovanog dočeka, ekipa Televizije Rubin pitala je građane Kikinde kako će proslaviti ovaj praznik.

 

Sugrađani sa kojima smo razgovarali pravoslavnu Novu godinu dočekaće u svojim domovima, uz televizijski program i muziku po izboru. Oni stariji smatraju da je njihovo vreme slavlja prošlo, ali da bi mladi trebalo da obeležavaju poslednji dan prazničnog perioda, jer tako ne zaboravljaju tradiciju. Prema njihovom mišljenju, pravoslavna Nova godina je ono što nas čini posebnim i na šta bismo trebalo da budemo ponosni. Stoga je važno da ovaj praznik ne bude zanemaren i zaboravljen.

   

Oni koji ne žele da kod kuće dočekaju srpsku Novu godinu, na raspolaganju imaju lokalne restorane i klubove. Za razliku od zvaničnog dočeka, cene u kikindskim lokalima sada su nešto skromnije. Primera radi, za doček srpske Nove godine u restoranu „Belavila“ treba izdvojiti 1950 dinara, a u tu sumu uračunati su predjelo, glavno jelo i neograničeno domaće piće. Goste ovog lokala zabavljaće bend Par-nepar. Slično će biti i u „Rajskoj oazi“, gde će gosti za 1500 dinara moći da uživaju u bogatoj večeri i neograničenom domaćem piću, a za dobru atmosferu pobrinuće se Ki -maxi bend. U klubovima i kafićima gde izlazi uglavnom mladi sugrađani, pravoslavna Nova godina biće obeležena žurkama.