Kikinđani će pravoslavnu Novu godinu dočekati uz bogatu trpezu i u porodičnom okruženju

Po julijanskom kalendaru, pravoslavna Nova godina obeležava se 13. januara, a u našem narodu popularno je da se i ovo veče obeleži u ritmu dobre zabave. Pravoslavna Nova godina dočekuje se   slično kao i Međunarodne Nova godina, ali je tada bitnija  zabava, nego odabir  toalete, frizure ili recimo cipela. Kikinđani će, prema našoj anketi, u većini slučajeva pravoslavnu Novu godinu dočekati u svojim domovima, u dobrom društvu svojih prijatelja.

Pozitivne vibracije, smeh, muzika i puno vrelog plesa je ono što su obeležja dočeka Nove godine. Ceo januar posvećen je različitim proslavama i žurkama na kojima je fokus na veselju i dobrom provodu.

Ali, prava euforija počinje već krajem decembra, a odmah nakon najluđe noći u godini sledi i njena repriza u sličnom maniru. Doček Srpske Nove godine proslavlja se sporadično, a oni koji imaju dovoljno energije da izađu i te večeri, kužu se da je provod zagarantovan baš zato što je u ovom slučaju najbitnija opuštena i  dobra zabava, koja se doživi  u većini slučajeva  u toploj porodičnoj atmosferi., kao što će većina sugrađana dočekati ovu Novu godinu.

Kako je i ovo jedan od važnijih datuma u godini, izbor mesta za izlazak ne manjka ni u našem gradu. Klubovi, kafane ili restoranu, imaju svoj poseban i originalan program. Neki od lokala imaju kompletne ponude za srpsku Novu godinu, koje podrazumevaju hranu i neograničene količine pića.

Bela Vila ima ponudu u okviru koje za 1900 dinara gost dobija večeru, domaće piće u neograničenoj količini, a zabavu obećevaju tamburaši „Dobra banda“. Restoran „Lovac“ za 1800 dinara osim predjela, kompletne večere, domaćeg pića u neograničenim količinama imaju i kako naglašavaju vrslo ukusan desert, a za dobru atmosferu pobrinuće se bend Tik-Tak.

Ali, ukoliko ne postoju potreba za all inclusive proslavu, postoji opcija za mesta poput Monze koja nudi dobru zabavu uz živu muziku, ali i rezervaciju. Kako smo mogli da čujemo u ovom kafiću već su uveliko sva mesta rezervisana. I u kafeu „Ipon“ uz rezervaciju, takođe je moguće dočekati Pravoslavnu Novu godinu, koja nije sinonim za hedonizam i uživanje u hrani, već je više usmerena ka dobrom provodu i druženju sa dragim ljudima.