Kikinđane pogodila Amorova strela

Izlozi prodavnica već neko vreme obojeni su crvenom, poznatom bojom ljubavi i ukrašeni srcima i romantičnim porukama.

Od 7. do 14. februara slavila se i nedelja braka. Zanimalo nas koliko je Sveti Valentin postao blizak Kikinđanima.

Obavezno proslavljam Dan zaljubljenih. Ljubav je osnova svakog bića i mislim da treba svi da se volimo. Po mom mišljenju, to je najlepši praznik, kaže naša sugrađanka.

U anketi Televizije Rubin Kikinđani su pokazali da je Dan zaljubljenih jednako važan i pripadnicima „jačeg“ pola. Oni su za svoje „lepše polovine“ pripremili iznenađenja. Kako naglašavaju, materijalni aspekt ove priče nije toliko važan, koji simbolično pokazivanje koliko nam neko znači.

Nekima je jednako blizak i Sveti Trifun, zaštitnik vinara i vinogradara. Uz to slave i ljubav:

-Proslavljam i jedan i drugi praznik. Sa devojkom ću otići na lepo mesto. Otićićemo i na koncert „Garavog sokaka“ u Narodnom pozorištu. Zahvaljujem Gradskoj upravi na lepoj ideji da obraduju građane i meštane. Posle toga ćemo malo prošetati, popiti i vino kako bismo podržali i drugi praznik.

Na Gradskom trgu sreli smo tri dame različitih generacija. Najstarija nam je odala tajnu šta je za nju ljubav.

-Imam petoro unučadi. Najstarija prodaje sir u Kačarevu, unuk je otišao u školu, najmlađe je još uvek beba, tako da sam povela dve unučice da im kupim nešto lepo, jer znam da volim. Tako će i one naučiti da jednog dana obraduju nekom sitnicom osobe koje vole.

Da ovaj datum nije toliko nebitan za Kikinđane pokazuje jedan interesantan podatak koji smo dobili iz Matičarske službe. Iako se parovi 14. februara ne venčavaju češće nego drugih datuma ( osim ako ovaj dan ne pada u subotu ), nakon njega dolazi do porasta broja zakazivanja venčanja. Nadamo se da će tako biti i ovoga puta.