Kikindske rukometašice pobedile ekipu “Železničar” iz Inđije

Susreti inđijskog Železničara i Kikinde su se prethodnih godina često završavali pobedama ženskog tima Inđije. Ovoga puta, već na samom početku su izgubile prednost i takva igra ih je pratila do samoga kraja. Za razliku od gošći domaće igračice su se kretale brzo, te su  potpomognute tehničkim greškama gostujućeg tima, postigle konstantnu prednost, koju nisu gubile tokom trajanja utakmice. Trener rukometnog tima Kikinde, Dragan Markov smatra da je utakmica bila dosta nervozna, ali da su Kikinđanke pokazale da imaju dobru timsku igru.

I nakon par prekida, Železničar je i u nastavku samo gubio. Trener „Železničara“ Bojan Frleta smatra da je falilo izmena u timu, da devojke nisu bile dobro uigrane, što je i dovelo do takvog rezultata.

U drugom poluvremenu gošće su pokušale da smanje prednost Kikinđanki. U tome delimično uspevaju i dovode tim do rezultata sa jednim poenom razlike. No, brzo su se domaće igračice konsolidovale, vratile u stari ritam i sa nekoliko brzih kontri uništile nadu gošćama u rezultatski preokret. Kako je navela i kapitenka ekipe Kikinde Slađana Stepanović, ova utakmica je bila vrlo značajna i za jednu, ali i za drugu ekipu. Do kraja  igre domaćeg tima, Inđija je bila pobeđena rezultatom  21:14. Sledeća utakmica, 4 kola Super lige pley auta gde se sastaju ekipa Zork Kikinda i Zrk Bor iz Bora igra se sutra u Sc “Jezero” sa pocekom u 20.00 sati. Kikinđanke se nadaju da će u ovom meču pobediti sa dva boda, u borbi za opstanak u najelitnijem takmicenju.