Kikindi odobreno 2,619 miliona dinara za izgradnju proizvodno-poslovnih objekata

Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da sa 139,9 miliona dinara, podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova, među kojima je i Kikindi i za 30 opština. Za projekat izgradnje proizvodno- poslovnih objekata na lokaciji JP “Kikinda” odobreno je 2,619 miliona dinara. Sredstva će se iskoristi za studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.