Kikinda ugostila mlade nade vaterpola

Kikinda je bila domaćin vaterpolo kampa za centre, bekove i golmane, uzrasta od 16 i 17 godina. Kamp je organizovan sa ciljem da se stručnjaci Vaterpolo saveza Srbije upoznaju sa igračkim potencijalima.

Tokom boravka u našem gradu, 12 momaka rođenih 2000. i 2001. godine prošli su trenažni proces u SC „Jezero“, koji je vodio vaterpolo stručnjak saveza Srbije Nenad Vasilovski. Trajao je šest dana, a uslovi u Kikindi za mlade vaterpoliste bili su na vrhunskom nivou:

-Mogu da kažem da je sve bilo izvanredno. Kikinda uvek pruža veliko gostoprimstvo reprezentaciji i rado dolazimo ovde. Zahvaljujemo se VK „ŽAK“, koji nam je ustupio svoje termine i predsedniku kluba Miloradu Aleksiću, kaže Vasilovski.

Vaterpolo je veoma popularan sport u Srbiji, a tome su najviše doprineli izvanredni rezultati naše reprezentacije. Vasilovski ističe da je dobro što se pojavljuju novi, mladi igrači, ali da je sistem koji je doneo vrhunske rezultate ostao nepromenjen. Trude se da nastave tradiciju ranijih generacija i da domaću publiku ponovo obraduju zlatnim medaljama.