Kikinda u pilot projektu digitalizacije lokalnih samouprava

Kikinda je jedna od 10 opština i gradova u Vojvodini u kojima je u toku realizacija pilot projekta digitalizacije lokalnih samouprava, koji je proistekao iz zajedničke saradnje Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Kancelarije za IT i eUpravu.

Za CRM softversko rešenje, osim našeg grada prijavili su se: Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica i Vršac, kao i opštine Bačka Palanka, Srbobran, Bečej, i Stara Pazova.

Tim povodom, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač danas se sastao sa Darkom Milankovićem podsekretarom pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Vidosavom Enderić, pomoćnicom sekretara. Na sastanku se razgovaralo o tehničkim uslovima neophodnim za implementaciju CRM sistema. 

Sistem CRM omogućava primanje i slanje informacija putem različitih kanala komunikacije kao što su elektronska pošta, telefon, sms poruka, pisarnica-dokument, glasovna poruka van radnog vremena, te praćenje poslatih predmeta i upita. Takođe, pregled odgovora svih službi koje se bave rešavanjem predmeta, mogućnost umrežavanja svih dokumenata jednog klijenta i automatsko kreiranje predmeta kao i mnogih drugih opcija koje pojednostavljuju rad sa klijentima putem kreiranja jasnih procedura za prijavu i rešavanje problema građana.

 

Foto: Grad Kikinda