Kikinda u humanoj akciji prikupljanja paketića “Svi za Kosmet”

Humanitarna organizacija “Svi za Kosmet” peti put zaredom organizuje prazničnu akciju, u kojoj se prikupljaju paketići za decu Kosova i Metohije, kao i pomoć za ugrožene, višečlane porodice i svetinje sa KiM. Kikinđani su uz koordinaciju Gro udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920 pokazali da znaju šta znači nemati, kao i koliko je lepo pomagati.

Kikinđani su na poziv Gro Saveza potomaka ratnika Srbije 1912. – 1920.godine , koji je takođe uključen u akciju sakupljanja sredstava za pravljenje i podelu prazničnih paketića ugroženoj deci iz enklava u južnoj srpskoj pokrajini, odgovorili na najboji mogući način, te će paketići već sutra krenuti put dečjeg osmeha na Kosovu. Iz GrO Saveza potomaka izražavaju veliku zahvalnost gradu Kikinda na učešću u ovoj akciji i doniranju značajnog broja igračaka, kao i svim školama, dečijim vrtićima, građanima, firmama koji su aktivno učestvovali u sakupljanju slatkiša i igračaka.

Cilj ove akcije je da pomoć najugroženijima i kako bi im se ulepašali predstojeći praznici. Đaci OŠ „Žarko Zrenjanin“ svojim su učešćem pokazali da imaju veliko srće i da misle na svoje vršnjake, kojima će paketići vratiti veru u Deda Mraza, u čaroliju i novogodišnju priču.

Ovo je peta uzastopna godina u kojoj se ova akcija organizuje, a samo tokom prošlogodišnje, obradovani su mališani iz 123 enklave i podeljeno je 5300 paketića.

 

 

Ove godine u ovoj humanitarnoj akciji uključen je veliki broj ljudi, u 90 gradova u 14 zemalja. Tradicionalno, paketići će biti uručeni deci, za srpsku Novu godinu i Savindan.