Kikinda predstavila turistički potencijal na Međunarodnom sajmu u Budimpešti

I ove godine turistička ponuda grada, a pre svega “Dani ludaje” predstavljeni su na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti koji je trajao od 2.do 5. marta. Grad ludaja verno su predstavili kostimirani đaci OŠ “Feješ Klara”, kao i članovi ADZNM “Gusle”. Posetioci nisu odoleli piti od ludaja, dok je program koji su na samom štandu izveli orkestar i folklor privukao veliku pažnju.

-Dani ludaje, kao najveća turistička manifestacija našeg grada, predstavljeni su osim na sajmu i turističkim radnicima iz Mađarske u Ambasadi Republike Srbije. Ove godine promocija naše najstarije manifestacije planirana je i u Segedinu jer smo procenili da je sazrelo vreme za to – istakao je Saša Tanackov, član Gradskog veća.

 

Promocija na sajmu održana je u okviru “Dana Vojvodine” u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

-Izlagači iz Vojvodine, njih 21, imali su izuzetnu priliku da predstave i promovišu turističke potencijale. Cilj je da se uspostave što bolji kontakti sa turistima, prvenstveno iz Mađarske, jer podaci govore da se naši susedi sve češće odlučuju da borave u Srbiji – rekao je Pavle Počuč, zamenik Pokrajinskog sekretara za turizam i privredu.

 


Investicione mogućnosti u oblasti sportskog, SPA i Wellness turizma predstavljene su na poslovnom forumu čiji je organizator bila je Ambasada Republike Srbije u Mađarskoj, u saradnji sa budimpeštanskom Privrednom komorom. Promociji je prisustvovalo više od 30 poslovnih ljudi iz mađarske prestonice.

-Svako pojavljivanje Kikinde na međunarodnim sajmovima puno znači za predstavljanje grada i njegovih potencijala. U Ambasadi RS u Budimpešti i u predstojećem periodu radićemo na promociji turističkih destinacija naše zemlje – kazao je Oto Kišmarton, ministar savetnik za ekonomska pitanja pri Ambasadi Srbije u Budimpešti.

Predstavnicima kikindskih turističkih agencija “Turist biro”, “Oaza” i “Banat tours” lokalna samouprava omogućnila je da besplatno učestvuju na sajmu. Veliku podršku dala je i prehrambena industrija Kikinde: “Pekara AS braća Stanković”, “Morar” i “Atler Fontana” sa svojim štrudlama, sitnim kolačima, čokoladiranim čajnim pecivom i keksima. Sajmu je prisustvovalo 300 izlagača iz 23 države.