Kikinda na 40. Sajmu turizma, u Beogradu

Igrom, pesmom i kostimiranim nastupom Kikinda je promovisana na 40. Sajmu turizma u Beogradu. Zbog originalnog izgleda predstavnika kikindske manifestacije “Dani ludaja”, štand Turističke organizacije Vojvodine bio jedan od najposećenijih.

Naš grad s pravom nosi titulu najbolje manifestacije u Vojvodini. To donekle obavezuje da manifestaciju “Dani ludaja” uvek prikažemo na što atraktivniji način kako bi privukli potencijalne posetioce. U okviru Sajma  data je mogućnost da se ta ponuda što adekvatnije prikaže, navela je direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović:

Kao što možete videti i ovoga puta smo priredili, do duše na malo drugačiji način sve ono što imamo. Kikinda je svakako nešto čime se Vojvodina diči. Najbolja manifestacija u Vojvodini, odnosno najbolja u Srbiji je manifestacija  “Dani ludaje” pa smatram da će na ovom sajmu biti omogućeno da prikažete sve što možete da ponudite.

 

Porast dolazaka turista u Vojvodinu je za 13% povećan u odnosu na ranije godine. Turistička organizacija Vojvodine je kreirala modernu aplikaciju, gde je predstavljeno sve ono što Vojvodina ima da ponudi kao turističku destinaciju.

Kikindu su predstavili članovi hora “Čuperak”, zatim pevačka grupa “Melizmi” i tamburaška i folklorna grupa “Gusala”. Ovoga puta, navela je ispred Kancelarije za turizam Jasmina Milankov radi se o jednodnevnoj promociji:

 

-Manifestacije i programi koje nudima turistima, danas pokazujemo gostima. Vidimo da je podosta velika gužva što znači i da je ovo pravi momenat da pokažemo šta imamo i šta nudimo.

Osim promocije Kikinde, koja počinje za ovu sezonu baš na beogradskom sajmu, predstavljen je i projekat “EuroVelopark”, čiji je cilj dovesti turiste bicikliste koji prolaze u okviru svojih proputovanja kroz naš region dolaze u Kikindu.

 

Dosta gradova, osim Kikinde rado je ušlo u ovaj projekat, navela je Tanja Jakšić koordinatorka EuroVelopark u Srbiji:

 

Ono što smo mi uradili je specifično zato što  smo sve resurse udružili u jedan proizvod, sa različitim atrakcijama.

Da podsetimo, od postojeće tri evropske biciklističke rute u Srbiji, od kojih se jedna nalazi uz Dunav, druga uz Tisu, a treća između Srbije i Rumunije, dve prolaze kroz Kikindu. Ove rute predstavljaju potencijal razvoja biciklističkog turizma kako u Kikindi tako i u celom Banatu, na čega je posebno dat akcenat.

U okviru Sajma najavljen je i odlazak 8 gradova iz Vojvodine među kojima je Kikinda, na 15.Sajam turizma, koji će biti organizovan u Pekingu.