Kikinda ima odlične uslove za otvaranje akademije za košarkašice

Predstavnici košarkaškihg saveza Srbije i Vojvodine u pratnju predstavnika Sportskog saveza Kikinde obišli su raspoložive sportske objekte u našem gradu kako bi se i sami uverili u kakvom su stanju. Već nekoliko godina postoji inicijativa za osnivanje košarkaške akademije za devojke od 15 godina koja bi nosila naziv ”Ranko Žeravica” na predlog Olimpijskog komiteta Srbije, a naš grad ispunjava kriterijume koji se traže.Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine rekao je da su Dom učenika „Nikola Vojvodić“ i SC „Jezero“ idelani za ovaj projekat, a tu je i blizina srednjih škola.

Mali je broj devojčica koje se bave košarkom pa bi ovaj pilot projekat okupio najtalentovanije mlade košarkašice u našoj zemlji, dodala je Ana Jokov, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije.

Podršku da se akademija osnuje u Kikindi dao je i dr Branislav Blažić, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine.

Gosti su obišli i Gimnaziju „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinsku školu. Ženska košarkaška reprezentacija u proteklih pet godina ostvarila je velike uspehe, a podsetimo da je među najboljima bila i Dajana Butulija iz Kikinde.