Kikinda grad sporta

Sportske igre mladih biće i ove godine održane u našem gradu. Kako se naš grad pokazao kao odličan organizator manifestacije prošle godine ove igre će za celu Srbiju biti otvorene u Kikindi.Na terenima Sportskog centra „Jezero“ početak je zakazan za 11 sati, a u osam sportskih disciplina takmičiće se osnovci iz gradskih i seoskih škola. Očekuje se učešće oko 5.000 dece.Kao nagradu za najbolju organizaciju posle takmičenja biće održan koncert grupe „Frajle“ u 21 sat na Gradskom trgu.
-Prošle godine Kikinda je oborila sve rekorde u svim našim sportovima i disciplinama u svim gradovima Srbije, ali i regiona. Kikinda je pokazala da je grad sporta. Primer podrške i odlične saradnje možemo pronaći i u Srbiji gde je predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić visoki pokrovitelj projekta Igara – rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.


Sportske igre mladih jedan je od najvećih projekata na Balkanu, a ove godine održava se pod sloganom “Igre su zakon”. U ovom projektu osim učenike iz naše zemlje učestvuju i sportisti iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
-Lokalna samouprava podržala je ovaj događaj i uvek će podržavati manifestacije čiji je cilj okupljanje mladih kako bi se promovisale prave vrednosti – istakla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.


Povodm ove manifestacije u ponedeljak će od 11 do 17 sati biti zatvoren za saobraćaj ugao ulica Distričke i Branka Vujina, kao i deo ulice Brank Vujina kod SC „Jezero“.
Pobednici iz Kikinde učestvovaće na državnom takmičenju u Beogradu i ukoliko budu uspešni očekuje ih Međunarodno takmičenje u Splitu na kojem je prošle godine učestvovalo sedmoro Kikinđana.