Kikinda-drugi dom, reči su poznatog Bore Otića

„Uvek sam iz Kikinde otišao punog srca, zadovoljan“ rekao je autor poznatog serijala „Petkazanje“, Bora Otić, gostujući u Kikindskom kulturnom letu.  Kikinda je za njega druga kuća, te stoga nikada ni nije došao naročito pripremljen, sa posebno urađenim scenarijumom i planom, šta bi mogao da kaže. Sve je stvar spontane reakcije, koja je inspirisana samim ambijentom, ili možda pitanjima iz publike.

-To samo dođe, ta inpresija. Tako je i večeras. Mislim da ću pričati o Petkazanju, o tome gde sam bio, šta sam snimio. Interesantne i lepe priče. Ne postoji scenario, nema teza, puškica. Pričaću o lepim stvarima i to je i motiv što su ovi ljudi danas došli. Uvek sam iz Kikinde otišao punog srca, zadovoljan materijalom, koji smo snimili, ugošćen onako domaćinski. Kikinda je kao moja druga kuća.

Svaka priča ima svoju zgodu, u kojoj često učestvuju razni ljudi, različitog karaktera. Ipak, pojedinci ostaju zauvek zapamćeni. I Kikinda ima interesantne pojedince.

-Deda Mile Alasev, to je čovek, koji ima toliko energije, snage. Da vam kažem koliko ima godina, ne znam. Mi smo se pobratimili, on je stariji od mene oko dvadeset godina, ali to me ne smeta. Imali smo još jednog brata, iz Krušedola, ali je on otiša prvi. Deda Mile me i na svoju zlatnu svadbu zvao, pa na buklije, pa da se kerimo, teramo konje….bećarili se zapravo!

Iako je rekao da se nada da, niko nije “grebao šerpu”, što znači da neće biti kiše, ipak je drugi deo večeri, zbog nagoveštaja pljuska izmešten  u salu Narodnog muzeja, gde je baš ta interakcija dobila na boljoj komunikaciji, te je veče proteklo u urnebesnim dosetkama, a bilo je i pesme. Organizatori Kikindskog kulturnog leta, Kancelarija za turizam, grada Kikinde i napominju da će svi planirani sadržaji biti izmešteni u svečanu salu muzeja, ukoliko bude kiše.