Kikinda, domaćin Međunarodnog rukometnog kampa „Rastimo”

Nakon 23 godine, koliko traje kamp “Rastimo” pokretači ovakve vrste sportskog druženja i usavršavanja  su se opredelili za Kikindu zbog dobrih uslova, koje nudi grad, ali i izuzetne  organizovanosti kluba domaćina, rekao je i pokretač i jedan od osnivača kampa Đorđe Jakšić, koji je naglasio bitnost kampa za razvoj sportskog duha kod mladih, uzrasta od 8 do 18 godina.

Inače, dobre uslove su učesnicima obezbedili  SC “Jezero”, kao i učenički internat “Nikola Vojvodić”.  Ideju organizatora je podržao i ovoga puta  Vital a.d Vrbas, kao glavni sponzor, a upravo je i naziv kampa potekao iz te saradnje. Kamp „Rastimo“ je jedinstven u Evropi i   bavi se  isključivo obukama, od apsolutnih početnika do profesionalaca, kada je rukomet u pitanju.

Kikindski ženski rukometni klub je suorganizator kampa,  naveo dugogodišnji rukometaš, koji je u sportu skoro dvadeset godina, a sada je na poziciji potpredsednika ženskog kluba Kikinda, Ilija Rađenović. Inače,  kamp je samofinansirajući, što znači da svaki učesnik plaća 220 evra, što pokriva put, tri obroka, obilaske znamenitosti grada, ali i kompletnu obuku svakog pojedinca. Uslov grada domaćina je bio i taj da učesnici iz Kikinde, njih više od 36 iz kikindskog kluba, ne plaćaju učešće na kampu.

Treninzi se odvijaju individualno i grupno. Svaki polaznik ima oko 30 treninga, što grupnih ili pojedinačnih, po pozicijama. Kako smo mogli da saznamo od učesnika kampa, najviše im se dopada organizacija i dobri uslovi. Inače svaki dan je kod kampera dobro planiran. Ustajanje je u pola sedam, od kada je svaki sat ispunjen raznim aktivnostima, pa sve do 23 sata, kada je vreme za odmor,

Rukometni kamp “Rastimo“ zauzima lidersku poziciju medju rukometnim kampovima. Realizuju ga vrhunski treneri i drugi strucnjaci koji su se svojim radom i rezultatima dokazali u stvaranju vrhunskih rukometasa kako u svojim klubovima tako i u reprezentativnim selekcijama uz vrhunske demonstratore. Svečano otvaranje kampa, koji će okupiti više od 250 mladih rukometaša je planirano za 21.jul.