Kikinda će se priključiti inicijativi Fonda „Tijana Jurić“ za promenu krivičnog zakona

Svi okupljeni oko inicijative Fondacije „Tijana Jurić“ imaju isti cilj – da se silovatelji dece, maloletnih lica i bremenitih žena sa smrtnim posledicama osude na doživotnu robiju bez prava pomilovanja. Prikupljanje potpisa u našem gradu za promenu krivičnog zakona organizovaće Udruženje potrošača Kikinde i Kancelarija za mlade.

Akcija će biti održana tokom cele sledeće nedelje, na više lokacija u gradu:

-Prostorija UPOK-a biće operativna kancelarija od 12 do 18 sati, a na trgu ispred Narodnog muzeja i kod autobuske stanuice biće postavljeni štandovi, a tokom vikenda štandovi će biti postavljeni i kod Zelene pijace, kaže Darko Cvijan iz UPOK-a.

Kako ističe Biljana Stojanović iz Kancelarije za mlade, svi aktivni u ovoj organizaciji izrazili su želju da ne budu samo potpisnici inicijative, već i njeni pokretači u našem gradu:

-Mladi smatraju da svojim aktivnim učešćem mogu da doprinesu boljoj i sigurnijom budućnosti njih samih, ali injihovih vršnjaka u celoj Srbiji. Ovom prilikom mladi iz Kikinde žele da pošalju poruku podrške porodici Tijane Jurić, kao i svim roditeljima čijoj su deci na monstruozan način oduzeta sva prava. Prvo i osnovno pravo na život, a samim tim i sva ostala. Verujemo da počinitelji ovakvih zločina treba da dobiju doživotnu kaznu robije bez mogućnosti pomilovanja.

Inicijatori pozivaju i radne organizacije da se priključe ovoj akciji. Naredne nedelje biće otvoren i dežurni broj telefona: 069/533-95-10, preko kojeg svi zainteresovani mogu da kontaktiraju organizatore.