Karatisti „Feniksa“ zablistali u Banatskom Karlovcu

Karatisti „Feniksa” osvojili su 19 medalja u katama i borbama u kategorijama poletarci, pioniri i nade-kadeti na Prvenstvu Banata, održanom proteklog vikenda u Banatskom Karlovcu, a u organizaciji Karate Saveza Vojvodine. Svi takmičari „Feniksa” kvalifikovali su se za Prvenstvo Vojvodine, koje će biti održano marta u Inđiji.

U katama, poletarci Teodora Ikić i Veljko Šipka osvojili su srebro, pionir Petar Stupar zlatnu i bronzanu medalju, Boško Štrbac bronzanu, a Bogdan Aleksić srebrnu. Pionirke Dragana Mijandžić i Una Kalanj bile su drugoplasirane.

U kategoriji muških i ženskih nada u katama Luka Jerković osvojio je dve zlatne medalje, Nikola Kočiš srebrnu, Nemanja Seferović i Viktor Francuski zlatne.

U borbama, u kategoriji muški pioniri i nade, Petar Stupar osvojio je zlato, Nikola Kočiš srebrno, a Una Kalanj zlatnu medalju.

Zlatnu medalju u katama u kategoriji muške nade osvojio je tim u sastavu Nikola Kočiš, Luka Jerković i Nemanja Seferović. Srebrnu medalju u katama osvojile su pionirke u sastavu Ivana Miladinov, Una Kalanj i Teodora Ikić. U borbama, srebrnu medalju osvojili su pioniri u sastavu Petar Stupar, Bogdan Alkesić i Boško Štrbac.

Karate klub “Feniks” na Prvenstvu Banata imao je i predstvanika sudijske komisije, Jovanu Kondić. Na takmičenju je učestvovalo 19 karate klubova i oko 200 takmičara iz Banata.