Karakašević u Ruskom Selu

Stonoteniski klub “Čaronjević” iz Ruskog Sela osnovan je pre 11 godina i jedan je od retkih seoskih klubova koji neguje stoni tenis i beleži dobre rezultate. To je bio povod da članove ovog kluba poseti Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije:

-Lepo je doći u malu sredinu i videti da puno dece igra stoni tenis. To se retko viđa čak i u većim gradovima. Očekujem da narednih godina napravimo još bolju saradnju sa svim takozvanim malim klubovima. Tu smo da pomognemo u opremi, ali i u organizaciji turnira, da se ne održavaju samo u dva, tri mesta. Imate odličnu salu i trebalo je iskoristiti za pripremu reprezentacije.

Član Gradskog veća Miodrag Bulajić podsetio je da je gradska uprava odlučna da pomogne razvoj sporta u gradu i selima:

-Stoni tenis ima tradiciju dužu od 70 godina u našem gradu. Gradska uprava podržava svu decu koja se bave sportom, a dokaz za to je moderno opremljena sala u Ruskom Selu koja je omogućila da uslovi za sportske aktivnosti budu odlični.

Stonoteniski klub “Čarnojević” ima četrdestak članova.

-Plan nam je da budemo u višem rangu takmičenja Drugoj vojvođanksoj ligi , za par godina. Naš klub podržava priču sport u selu. Stoni tenis nije popularan sport, ali kod nas je potpuno drugačije jer okupljamo veliki broj dece – dodao je Igor Radić, trener i predsednik STK “Čarnojević”.

Članice STK Čarnojević” takmiče se Ženskoj vojvođanksoj ligi i prve su na tabeli , dok se članovi takmiče u Prvoj muškoj vojvođanskoj ligi.