“Kalcedonija” traži radnike i povećava zarade

Pogon “Kalcedonije” u Kikindi počeo je sa radom 8. januara. Prema rečima rukovodioca ljudskih resursa Sandre Pejić menadžment je zadovoljan rezultatima rada u prvoj godini.

-U Kikindi je zaposleno 270 radnika. Ostvarili smo planove i rezultati su dobri. Povratne informacije od zaposlenih su takođe pozitivne. Kapacitete fabrike u ovoj godini popunili smo u prvoj smeni, ali od početka 2020. godine počećemo i sa radom u drugoj smeni – ističe Sandra Pejić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalcedonija” u Kikindi obuhvata prostor od 4.500 kvadratnih metara na zemljištu koje je od Grada Kikinde otkupljeno za 12 miliona dinara. Naša sagovornica pozvala je zainteresovane da konkurišu za posao jer im je potrebno još radnika. Do kraja naredne godine u planu je da pogon ima više od 500 zaposlenih

-Prijave za posao moguće su u samoj fabrici, putem telefona, kao i u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Obezbedili smo prevoz iz sela tako da pozivam sve koji žive u mesnim zajednicama da nam se pridruže – kazala je Sandra Pejić.

Broj telefona za prijavu za posao je 0230/315-521. Od kandidata se ne traže posebne obrazovne i stručne kvalifikacije, kao ni prethodno radno iskustvo u tekstilnoj industriji.

-U narednoj godini radnike ćemo motivisati povećanjem zarada od 11 procenata na svim nivoim, povećanjem toplog obroka, kao i bonusima na različitim pozicijama. Tu je i mogućnost napredovanja –precizirala je naša sagovornica.

Najviše se traže šivači, dok su u manjoj meri potrebni normirici, mehaničari i magacioneri.Kandidati prolaze testiranje za razgovor za posao, a sledi im obuka. Deci zaposlenih dodeljeni su novogodišnji paketići uz predstavu i slikanje sa Deda Mrazom.