Juniorsko Futsal prvenstvo Vojvodine. Tim “Kikinde” briljirao rezultatom od 6:1 u duelu sa Novim Bečejom


Ovakvo prvenstvo prvi put se organzuje u našoj zemlji, a nadmeću se fudbaleri do 19 godina. U Vojvodini se igra u okviru četiri regiona i to šest kola. U prvoj utakmici članovi Kluba malog fudbala „Kikinda“bili su domaćini ekipi „Tisa“ iz Novog Bečeja.

Oba tima prvi put su se okušala u ovom dvoranskom sportu, a kikindska ekipa je u ovom jedinom sportu koji je FIFA priznala kao fudbal u dvorani, odnela pobedu sa čak 5 golova razlike.

Kako je naveo trener „Kikinde“, Slobodan Trtić, kikindski Futsal klub postoji već deset godina. Redovna su takmičenja i ovo je 11 sezona, kako se takmiče u seniorskoj konkurencij:

-Ovo je jedan pilot projekat, FSS koji je inicirao klubovima malog fudbala da uključe mlađe kategorije, isključivo zbog popunjavanja reprezentacije u 19. To je inicijativa koja traje već duže vreme, to smo tražili, a FS u neku ruku ima i obavezu,  kad postoje takmičenja za mlađu kategoriju na međunarodnom nivou, jasno je da moramo da pratimo kako oni i zahtevaju. Ovaj sport je ciljano osmišljen da se igra u zimskom periodu,  kada se završi veliki  fudbal, da igrači imaju mogućnost ipak da igraju. Ima dosta klubova u Srbiji, a mi ćemo videti kako će ovo zaživeti i kod nas. Ovo je u svakom slučaju prilika za sve. Ko god hoće da nam se pridruži, može.

 

Futsal je verzija fudbala, koja se igra u dvoranama. Igraju ga dve ekipe od kojih svaka broji po pet igrača, uključujući i golmana.  Futsal treba razlikovati od ostalih vrsta fudbala u dvorani, poput fudbala na terenu okruženim zidovima ili recimo kejdžbola. Termin „futsal“ kao službeni termin priznali su autoriteti poput FIFE. Miroslav Felbab, jedan od četvorice igrača kaže da je zadovoljan rezultatom i da je pobeda od 6 naspam 1 sasvim zaslužena. Kikindski futsal tim već sledeće nedelje, 15. decembra, u 19 sati,  biće opet domaćin,  ovoga puta timu  iz Starog Bečeja. Zatim ih očekuju dva gostovanja, a jedan od težih duela biće u Zrenjaninu, gde ih čeka izverzirana ekipa juniora.