JP “Toplana” počelo sa toplim probama

U JP “Toplana” navode da su, zbog niskih spoljnih temperatura, danas u poslepodnevnim satima počeli sa toplim probama. Grejanje u narednim danima odvijaće se u zavisnosti od spoljnih temperatura, kažu u “Toplani”.

Za početak nove grejne sezone sve je spremno. U toku leta zamenjen je deo vrelovoda na Trgu srpskih dobrovoljaca u dužini oko 100 metara, kao i deo toplovodne mreže u ulici Đoke Radaka u dužini od 130 metara. U JP „Toplana“ ističu da je i na deonicama na kojima je tokom prethodne grejne sezone bilo havarija zamenjen najkritičniji deo vrelovoda. Remont opreme u potpunosti je završen. Tokom ove godine završen je i dugogodišnji sudski spor sa JP „Srbijagas“ i to zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je izdvojila subvencijz u iznosu od 74 miliona dinara. Novu grejnu sezonu „Toplana“ dočekuje bez dugovanja. Sa druge strane dug građana prema ovom javnom preduzeću zaključno sa krajem septembra je sedam miliona dinara, a privrede 1,3 miliona dinara. Takođe zaključno sa krajem septembra, a od 2004. godine ukupan iznos do sada nenaplaćenih tužbi je 24,2 miliona dinara. Osnov za tužbu su četiri neplaćena računa za daljinsko grejanje.

Za sve eventualne probleme sa daljinskim grejanjem korisnici treba da se obrate profesionalnim upravnicima stambenih zgrada. Zaposleni iz „Toplane“ izlaze na intervencijama samo u slučaju havarije u zgradama i prazne sisteme kako bi se smanjile posledice curenja. Upravnici preuzimaju dalje otklanjanje havarije.