JP “Kikinda” u 2017. godini planira velika ulaganja

Javno preduzeće “Kikinda” u 2016. godini ostvarilo je prihode od 411 miliona dinara od čega je 250 miliona iz delatnosti vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda. Kako je istakao direktor Danilo Furundžić 20 procenata od ukupnih prihoda utrošeno je na investicije.
-Javno preduzeće “Kikinda” u 2017. godini nastaviće sa ulaganjima u automatizaciju bunara za hlorisanje pijaće vode u selima, a planirana je i rekonstrukcija oko pet kilometara vodovodne mreže- istakao je Danilo Furundžić, direktor JP “Kikinda”.
Tokom ove godine zamenjen je kilometar vodovodne mreže na više lokacija u gradu, a u šest seoskih mesnih zajednica urađena je automatizacija bunara za hlorisanje pijaće vode, koji su doprineli da se bakteriološka neisparvnost vode sa 25 odsto poboljša i sada je sedam procenata.Zamenjeno je i tri hiljade vodomera u domaćinstvima sa čime će se nastaviti i u narednoj godini. U toku je razrada glavnih projekata za izgradnju fabrike vode .
-Usvojioli smo tehnologiju i potpisali ugovor sa nemačkom KFW bankom, a oni treba da finansiraju izradu glavnog projekta. Nama preostaje da uredimo naplatu i otklonimo kvarove. Očekujem da 2019. godine fabrika vode bude završena – rekao je Furundžić.


Ulaganja će se nastaviti u automatizaciju bunara za hlorisanje vode u selima u kojima ih nema.
-Potpisali smo sporazum sa Agencijom za razvoj vezan za izgradnju stambene zgrade u Bloku D2 u Mikronaselju. To je napušteno gradilište, tako da smo obnovili ovaj projekat,pa očekujemo da tokom sledeće godine započnemo i ovu investiciju – istakao je Danilo Furundžić.
U Javnom preduzeću “Kikinda” zaposleno je 115 radnika i u 2016. godini uvedene su tri nove delatnosti; parking, građevinsko- zanatski radovi i IT sektor. U 2017. godini planiraju se prihodi od oko 430 miliona dinara.