Još jedan pehar…

Manifestacija „Biserna griva Donjeg Srema”se održava u Nautičkom selu “Biser” u Boljevcima. Na tradicionalnoj smotri konja lipicanske rase izabrane su najlepše grive, a mmeđu najlepšim bile su bele kobile Kikinđanina Nedeljka Tomića. Pobednički pehar u reviji paradnih zaprega otišao je u ruke Nedeljka Tomića.

-Šampion sam Srbije i prvi vozač. Savez je dao nalog da od 78 klubova, najboljih  dvadeset dođu na takmičenje. Tako da sam u selekciji uspešno osvojio prvo mesto. Treba to osvojiti, nije to lako. Ove godine su moje kobile prešle 7000 kilometara. Možda ću 15 ići i na Memorijal, koji se održava u Čačku, ali ću to još da vidim.

 

 

Budući da je potrebno putovati 200 kilometara u jednom pravcu, isto toliko u povratku, jasno je da je ljubav prema konjima podosta zahtevan hobi. Tomić nema nameru da okači kajase o klin i svoje bele paradoše  nekome ustupi, ali će takmičenja da fokusira na blizu okolinu.

 

Cilj manifestacije, kao što je „Srebrna griva“ je promocija lepote konja kao plemenite životinje i ljubavi prema konjarstvu kao sportu, u okviru koje se ocenjivala lepota konja, bogatstvo opreme, kao izgled i držanje vozača, u okviru kojih je Tomić trijumfovao.