Još jedan pehar za Tomićeve konje

Na ovogodišnjoj, 24. po redu tradicionalnoj manifestaciji paradnih konja i fijakera, u Crepaji okupilo se oko 100 učesnika. Kikinđanin Nedeljko Tomić, vratio sa osvojenim priznanjem za najbolji utisak na Fijakerijadi.

Prva utakmica, u Srbiji, kada su fijakerijade u pitanju tradicionalno se organizuje u Crepaji, na kojoj zaljubljenici u ove plemenite životinje i u tu vrstu sporta okušavaju sreću. Kikinđanin Nedeljko Tomić, koji se bavi uzgojom i dresurom konja više od 50 godina i ovoga puta se vratio sa peharom. Kako je u svojoj izvaji za našu televiziju naveo, konkurencija je bila vrlo velika, čak jedinstvena od kada se njegova zaprega takmiči:

Kompletnu sliku zaprege ocenjivalo je čak sedam profesionalnih sudija. Gleda se sve. Fijakeri, oprema i naravno skladan kas konj. Jako je lep osećaj kada se čuje tako veliki aplauz, to me bodri da istrajem. A moji konji su lepi, pitomi i  mirisni. Ja ih kupam u kupatilu, tuširam ih redovno i brinem o kompletnom izgledu i konja ali i fijakera.

Za Nedeljka Tomića, priznanje dobijeno na Fijakerijadi u Crepaji je od iste važnosti kao i ona dobijena na drugim takmičenjima, premda, kako nam je rekao, najbitnije mu je druženje sa ljudima koji slično misle i koji na prvom mestu vole konje.