Jesenji sajam cveća u Kikindi

U organizaciji Kancelarije za turizam Grada Kikinde je upriličen Jesenji sajam cveća. Gradski trg je tako pretvoren u veliku cvetnu baštu, u kojoj je bilo ponude za različite ukuse i novčane mogućnosti.

-Ovo je već šesti po redu Sajam cveća, gde naši građani mogu na jednom mestu da nađu jesenjih sadnica. Želimo da ih ih ovaj šareniš privuče da dođu i pogledaju, kao i da kupe nešto što je interesantno za njihove bašte ili sobe. Cilj nam je bio da okupimo sve na jednom mestu, gde će pored kupovine, građani moći da dobiju i savet o uzgajanju cveča, kaže Marijana Mirkov ispred Kancelarije za turizam.

Izlagači dolaze sa teritorije cele Vojvodine. Jesenji sajam cveća umnogome se razlikuje od proletnjeg. Zastupljenije su bile one vrste koje podnose hladnije vreme.

Jedan od izlagača bio je i Milan Vejin iz Kikinde, koji se već 30 godina sa suprugom uzgaja cveće. Gosti iz Čuruga predstavili su asortiman karakterističan za ovo doba godine.

 

Veliko interesovanje beležimo i kod gostiju iz Bečeja, koji su u svom prodajnom asortimanu imali i sibirski kivi.

 

Pored rasadnika i pojedinaca, kojima je hortikultura izvor zarade, na Sajmu su se predstavili i hobisti poput naše sugrađanke Slavice Zec.

 

Kao što je već poznato, mišljenje prodavaca i kupaca o ceni uvek je različito. Raznolikost u ponudi, potražnji i cenama obeležili su ovaj Sajam cveća. Prodavci i kupci sada se spremaju za zimski period, uz nadu da će minus biti blaži od ovogodišnjeg letnjeg plusa.