Jedna od najboljih koncertnih sezona “Gusala”

Ovogodišnja koncertna sezona ADZNM “Gusle” bila je jedna od najboljih do sada ocenio je direktor Zoran Petrović:

-Imali smo više gostovanja, a samim tim i koncerata.Tradicionalnim manifestacijama koje organizujemo dali smo i novi kvalitet. Očekujem da će i naredna godina biti slična jer nam je podrška koju neizostavno imamo od Grada Kikinde veoma značajna u realizaciji svih naših aktivnosti.

Članovi “Gusala” učestvovali su prošlog vikenda na Festivalu zlatnih ansambala koji je održan u Novom Sadu na SPENS-u. Kao i svake godine ovaj događaj okupio je najbolje ansamble u našoj zemlji.

-Ovo je bila dobra prilika da vidimo gde se nalazimo posle smene generacija. Veoma sam zadovoljan onim što su naši članovi pokazali na sceni – rekao je Petrović.

Ovo društvo ima i ambiciozne planove do kraja godine.

-Gostovaćemo u Iđošu i Bašaidu, a naši veliki prijatelji AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada pozvali su nas da im uveličamo godišnji koncert. Za 21. decembar planiran je i koncert dečijih folklornih ansambala – saznajemo od Zorana Petrovića.

Zaljubljenici i poštovaoci onoga što “Gusle” rade neće ostati uskraćeni ni za koncert izvođačkih ansambala koji je planiran za februar.