Jasmina Jerković učenica generacije u OŠ „Žarko Zrenjanin“

Bliži se raspust i došlo je vreme analize rezultata. U OŠ „Žarko Zrenjanin“ kažu da je ova školska godina za njih bila veoma uspešna, jer su učenici na republičkim takmičenjima osvajali visoke pozicije.

Ovoga puta, u fokusu naše priče bila je Jasmina Jerković, učenica generacije i drugoplasirana na Republičkom takmičenju iz hemije, u kategoriji test i laboratorijske vežbe:

Pripreme smo često imali i nastavnica se baš trudila da me spremi za to takmičenje. Više sam volela pripreme za laboratorijsku vežbu, odnosno praktičan deo. Ipak, morala sam da spremam i teoriju.

Želja joj je da upiše smer medicinskog tehničara i da se u budućnosti bavi ovim humanim zanimanjem. Jasmina, ali i cela njena generacija ponos su OŠ „Žarko Zrenjanin“.

U pitanju je brojna generacija, koja je svojim radom i ponašanjem pokazala da zaista ima izuzetan potencijal. Siguran sam da ćemo o njima dosta slušati u budućnosti. Primerno ponašanje na banketu i svim drugim proslavama samo je još jedan znak da je u pitanju generacija za primer, kaže direktor ove obrazovne ustanove Tihomir Farkaš.

Jasmina se sada priprema za polaganje male mature, a najteže joj pada učenje za kombinovani test. Ovu generaciju, nakon peripetija sa malom maturom i upisom u srednju školu očekuje zasluženi odmor.