Izvršenje budžeta pokazuje neophodnost rebalansa, Žuvela imenovan za v.d. direktora JP “Kikinda”

Izvršenje budžeta pokazuje neophodnost rebalansa, Žuvela imenovan za v.d. direktora JP “Kikinda”

Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada u prvoj polovini godine nedvosmileno ukazuje na neophodnost predstojećeg rebalansa, ukazala je zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski. U odnosu na projektovani iznos ovogodišnjeg budžeta u visini od 3, 2 milijarde dinara, šestomesečna realizacija iznosi svega 30 odsto. Na budžetsko stanje ukazuje i poređenje priliva sa onima iz 2019. godine. Određeni prihodi su smanjeni, a neki će sa kašnjenjem stići u gradsku kasu kao posledica kovid krize, objasnila je Jakšić Kiurski.

Na trećoj sednici gradske skupštine usvojen je Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, odluka o konsolidovanom završenom računu budžeta za 2019. godinu, razmatrani su izveštaji o poslovanju Javnih preduzeća Kikinda, Toplana i Autoprevoz u prošloj godini. Formirana su stalna radna tela- 15 skupštinskih odbora, osnovan je devetočlani gradski  savet za zdravlje, doneta je odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije i usvojen izveštaj o prošlogodišnjem radu gradskog štaba za vanredne situacije.

Nakon što je Danilo Furundžić podneo ostavku na rukovodeće mesto u JP Kikinda, za v.d. direktora imenovan je diplomirani ekonomista Nino Žuvela.

U skupštinsku klupu seo je Nandor Šili iz Saveza vojvođanskih Mađara jer je njegov stranački kolega Šandor Talpai podneo ostavku na odborničko mesto.