Izvesna rekonstrukcija zatvorenog bazena SC “Jezero”

Sportski centar “Jezero” ove godine imaće na raspolaganju budžet od 98 miliona dinara. Prema raspoloživim sredstvima urađen je i plan javnih nabavki.

-Za ovu godinu među većim investicijama planirana je kompletna rekonstrukcija zatvorenog bazena, kao i antikorozivna zaštita metalnih stubova. Radovi su planirano po završetku letnje sezone.Za rekonstrukciju bazena planirano je oko 5,5 miliona dinara, a za antikorozivnu zaštitu oko 2,5 miliona dinara.Deo novca planiran je gradskim budžetom, a za deo ćemo konkurisati kod Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport – istakao je Sloboda Marinkov, direktor SC “Jezero” .

Sledeće godine SC “Jezero” proslavlja 40 godina postojanja. Zatvoreni bazeni datiraju od tada i do sada na njima nije rađena nijedna veća rekonstrukcija.

Marinkov dodaje da je izvesno da će se ove godine zameniti sedišta na tribinama, kao i ventilacioni sistem koji služi za zagrevanje i hlađenje hale:

-Ove radove investiraće Evropska unija, a naš projekat jedan je od 25 u Srbiji koji bi trebalo da budu finansirani. Radi se o investiciji vrednoj 98.000 evra.
Postojeći ventilacini sistemi u hali ne rade, a oni će puno značiti tokom letnjih meseci kada je zbog velike vrućine nemoguće održati bilo kakav sportski događaj.
Dugo i toplo leto uslovilo je da prošla godina na otvorenim bazenima bude među najboljim sezonama, podsetio je naš sagovornik. U Omladinskom naselju ima 90 ležajeva i već sada su oni rasprodati.