Izvedena monodrama “Oj, živote”

Mondrama “Oj, živote” autorski je projekat glumca Branislava Kneževića. Ovaj komad u Kikindi je igran još davne 1976. godine u izvođenju Miodraga Trkulje. Predstava je bila na repertoaru pet sezona.
-Toplu ljudsku priču napisao je Josip Pejaković, a moj motiv bio je što je priča iz kraja iz kojeg su moji roditelji. Osećao sam obavezu prema roditeljima da uradim ovu monodramu. Ujedno, kao školarac u Banatskom Velikom Selu govorio sam odlomke iz ove monodrame, tako da sada zatvaram krug – istakao je Branislav Knežević, glumac.


“Oj, živote” je životna priča o čoveku koji je spreman na svaku vrstu žrtve za svoju porodicu, o njegovim mukama, nadama, strepnjama, radostima, strahovima, o njegovom bitisanju u krševitim krajevima Bosne.
Iako je tekst izvodio kao mlađi, Knežević kaže da ga tek sada sa ovim životnim i glumačkim iskustvom, bolje shvata i razume.
Izvođenje je uz pratnju muzike Miroljuba Aranđelovića Rasinskog publika nagradila velikim aplauzom .Mondorama “Oj, živote” biće izvedena i 14. marta na maloj sceni Narodnog pozorišta.