Izložba slika i crteža Vojina Pajića u Galeriji S

U Galeriji S otvorena je prodajne izložba crteža i slika mladog umetnika Vojina Pajića. Radovi su urađeni u tehnici ulje na platu i ugljen na papiru, a prikazuju sve blisko senzibilitetu umetnika.

Autor na ekspresivan način u crtežima prikazuje pomenute odnose kroz naga ljudska tela, međusobno prepletena, snažnog pokreta, uz ponekad prisutan nedostatak integriteta njihovih različitih delova. Za veliki format Pajić se odlučio iz više razloga.

-Lakše mi je tako da stvaram i da se izrazim. Slobodnije se osećam i u pokretu i u svemu ostalom na velikom formatu. Sve manje mi je sitno i cicavo.

Crteži i slike stvarani su periodično, bez velikih planova i ambicija, kako je to svojstveno mnogim umetnicima. Likovna umetnost prati Pajića od najranijeg detinjstva. Pored toga, ima još mnogo interesovanja, ne uvek vezana za stvaralaštvo, poput skijanja, penjanja i sličnih outdoor sportova.

Mladi autor rođen je u Kruševcu. Srednju umetničku školu završio je u Nišu, a diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjeno slikarstvo. Izlagao je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a jedinu samostalnu izložbu imao je u Beogradu. Radovi Vojina Pajića biće prikazani u Galeriji S do 31. oktobra.