Izložba ptica

Društvo za zaštitu i odgoj ptica „Zeba“ iz Kikinde je u Kulturnom centru organizovalo drugu izložbu, u okviru “Dana ludaja”. Više od 100 ptica, koliko ih je bilo u okviru izložbe predstavlja  prikaz ovogodišnjeg odgoja, među kojima je najviše kanarinaca i papagaja.

Ovakva vrsta izložbe je namera organizatora da najmlađima prikaže kojim vrstama raspolažu, ali i da zainteresovanim posetiocima približe način odgoja određenih ptica. Više od sto primeraka različitih vrsta mogu se prilagoditi različitim uslovima, rekao je Dragan Ilić,  jedan od članova  “Zebe”.

-Uvek se deca najviše obraduju izložbi. Mi se družimo i razmenjujemo informacije. Ovde su sada najviše zastupljene ptice u malim kavezima, koje  su i predviđene za držanje u stanovima. Nisu previše zahtevne. Ima nešto i u drugom delu izložbe, kao što su papagaji, koji se gaje u većim volijerama. Osim njih ima tigrica, rozenholisa,  kanarinaca, štiglića, egzorta…

Posetioci imaju  mogućnost da razgovaraju sa uzgajivačima, kako bi čuli i potrebne savete, ukoliko se odluče da im ptica bude kućni ljubimac.

 

Društvo za zaštitu i odgoj ptica „Zeba“ postoji i aktivno je od 1974.godine i neprekidno radi u skladu sa mogućnostima. U opsegu aktivnosti društva, koje broji oko 30 članova je odgoj, ali i zaštita ptica u prirodi.