Izložba „Lice i naličje“ otvorena u galeriji KCK

U galeriji Kulturnog centru otvorena je izložba slika „Lice i naličje“ slikarke Aleksandre Đorđević iz Niša. Slike ove umetnice rađene su u dve faze. Kontrast „Lica i naličja“ odražava se kroz način građenja umetničkih dela. U prvom ciklusu slika je striktno plošna, dok u drugom građenje postaje prostorno. Faza „lica“ predstavlja početnički rad ove umetnice, dok druga faza stvaralaštva predstavlja „naličje“, odnosno umetničku nadgradnju slikarke.

Ova izložba stvarana je od početka 2014. do maja 2015. godine. Sadrži 185 minijaturnih slika, od kojih se u galeriji Kulturnog centra mogu videti 150. Umetnica ističe da njeni radovi nastaju potpuno spontano, kombinovanjem različitih materijala.

dsc00782

O svojim planovima za naredni period naša sagovornica kaže:

-Prethodnih godina izlagala sam više u zemlji, ali u budućnosti bih volela da svoja dela predstavljam više u inostranstvu.

Aleksandra Đorđević rođena je 1988. godine u Knjaževcu. Završila je odsek slikarstva u srednoj Umetničkoj školi u Nišu, a potom i Fakultet Likovnih Umetnosti u Novom Pazaru. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Izložba „Lice i naličje“ biće otvorena u galeriji Kulturnog centra do 28. oktobra.