Izložba fotografija “Državnička sahrana, sahrana jedne države” u galeriji Doma kulture u Mokrinu

Izložba fotografija “Državnička sahrana, sahrana jedne države” fotografa Imrea Saboa postavljena je u galeriji Doma kultura u Mokrinu. Izložba je autentično dokumentarističko svedočenje o dešavanjima posle smrti Josipa Broza Tita, 4. maja 1980. godine. Sabo je tada radio kao foto-reporter Ilustrovane politike.

Sabo je rođen je u Mokrinu 1956. godine. Fotografije izlaže od 1974. godine i do sada je učestvovao na preko 200 izložbi, u zemlji i inostranstvu, na kojima je dobio više nagrada i priznanja.

Od 1980. godine se profesionalno bavi fotografijom kao novinski fotograf u redakcijama “Ilustrovane Politike”, dnevnim listovima “Politika” i “Danas”, nedeljnicima “Intervju”, “Nin” i “Blic News”, kao i u agenciji “Fonet”, a od 1995. godine samostalno se bavi primenjenom fotografijom. Fotografije su mu objavljivane u mnogim značajnijim svetskim magazinima (“Stern”, “Focus”, “Spiegel”, “Mond”, “Lexpress”, “Time”, “Newsweek”, “Herald Tribune”, “Le Nouvell Observateur”…) i većini jugoslovenskih novina, kao i u više monografija, kataloga i publikacija. Član je ULUPUDS od 1985. godine.

Izložbu u mokrinskom Domu kulture posetioci mogu pogledati od 20 do 23 sata, u narednih mesec dana.