Izlet do Banje Junaković za kikindske penzionere

Banja Junaković, jedna od najlepših i najzdravijih banja u Srbiji ugostila je 680 kikindskih penzionera. U okviru celodnevnog izleta, koji je za starije sugrađane ogranizovala lokalna samouprava bilo im je omogućeno da se upoznaju sa brojnim sadržajem koji nudi ova banja.

 Uz dobru organizaciju, kvalitetne vodiče, juče je u prvom danu,  340 penzionera smeštenih u šest autobusa pošlo u jutarnjim satima put Banje Junaković. Starije sugrađane, koji su se ove godine prijavili u velikom broju za izlet, organizovan u dva dana pozdravio  je gradonačelnik Pavle Markov, poželevši im prijatan put.

 

Putovanje je brzo prošlo uz svega jedno zaustavljanje, kako bi se putnici malo osvežili. Pre pola dvanaest, autobusi su bili parkirani ispred glavnog ulaza u banju, nakon čega  su   učesnici  izleta imali  na raspolaganju slobodno vreme, koje su neki iskoristili da se kupaju u lekovitoj vodi, a oni drugi da se odmore od trosatne vožnje, uz kafu.

Kada se razmišlja koju destinaciju odabrati, rekla je ispred Lokalne samouprave Jasmina Milankov, vodi se računa o tome da mesto odgovara željama, ali i da ima povoljan uticaj na zdravlje posetilaca:

-Zaista je bilo prijatno putovati. U autobusu je atmosfera bila sjajna i u autobusu u kom sam ja vodič, a kako sam čula od kolega  i kod njih. Ova banja je prelepa i ono što je dobro to je da su sve moguće pogodnosti koje pruža dostupno našim penzionerima, koji već koriste evo bazen na primer. Povratna informacija koju dobijamo od penzionera je vrlo bitna. Njihove reakcije posle prvog izleta su bile takve da se podrazumevalo da ponovimo izlet. Sve smo uklopili u jednu lepu priču. U planu je da se nastavi ovakav vid saradnje, kroz lepe izlete u kojima ćemo još bolje upoznavati baš Vojvodinu.

U Banji Junaković navela je i šefica recepcije Specijalne bolnice za rehabilitaciju Jelena Ćelić   saradnja sa penzionerima  im je od izuzetne koristi, pa je ovaj gest ocenjen kao odličan za jedne i za druge:

 

-Dočekala sam ovu vašu grupu i mogu da primetiom da je ova vaša poseta vrlo bitna i za nas, ali i vas. Na ovaj način  potencijalni gosti imaju mogućnost da se upoznaju sa našom ponudom, terapijama i uslugama. Naši gosti su pretežno penzioneri i upravo je ovo ciljna grupa koju mi želimo da privučemo. Mi se nadamo da će  nekolicina ovih ljudi, što su danas ovde, poželeti da  se vrati kod nas, boravi i  iskoristiti sve ono što mi imamo da ponudimo.

Topao junski dan je bio na kratko prekinut pravim letnjim pljuskom, koji ipek nije bio dovoljno jak razlog da najhrabrije penzionere spreči da nastave sa kupanjem u bazenu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon ručka sve u zavisnosti od interesovanja, neki su poželeli da prošetaju stazom zdravlja, dok je jedna grupa rešila da uz živu muziku zaigra i zapeva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijatno vreme, nova poznanstva, evocirane uspomene, sve to je bilo bilans lepo iskorišćenog dana na  izletu, koji će, kako su obećali organizatori postati tradicija našeg grada.