Izgradnja brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova počeće u septembru 2021. godine

Izgradnja brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova počeće u septembru 2021. godine

U septembru 2021. godine treba da počne izgradnja brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova. To je prilikom radnog sastanka koji je održan u Somboru najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Kako je rečeno, taj put povezaće Mađarsku i Rumuniju i značajan je za celu Vojvodinu.

U budžetu republike Srbije za 2021. godinu za tu saobraćajnicu biće izdvojeno 100 miliona evra. Plan je da radovi, koji će početi u septembru naredne godine, budu završeni za dve i po godine.

Saobraćajnica koja će povezati Sombor i Kikindu biće duga 175 kilometara, a procene su da će ukupna investicija koštati više od 800 miliona evra.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” raspisalo je 17. septembra javnu nabavku za izradu Studije opravdanosti sa idejnim projektom sa izgradnju brze saobraćajnice I B reda od graničnog prelaza sa Mađarskom Bački Breg do graničnog prelaza sa Rumunijom Nakovo.

Stigle su dve ponude, a Komisija je na sednici 17. novembra odabrala ponudu ponuđača “MHM Projekt” d.o.o. iz Novog Sada. Vrednost ovog posla je 299,4 miliona dinara, bez uračunatog PDV-a.

(Izvor. RTV)