“Izbiračica” izabrala kikindski teatar

U Narodnom pozorištu u Kikindi uskoro počinje nova sezona, a već za desetak dana glumci počinju rad na novoj predstavi, najavio je za našu televiziju direktor Brane Marjanović:


-U pitanju je tekst Koste Trifkovića “Izbiračica”. Po žanru to je građanska komedija na kojoj će raditi mlada rediteljka iz Beograda Jana Maričić. Oslonićemo se u velikoj meri na naš anasambl, dok će u predstavi gostovati Vanja Nenadić, glumica somborskog pozorišta i Stefan Ostojić, naš sugrađanin.
Prema sadašnjim planovima prvo okupljanje glumaca zakazano je za 10. septembar, a premijera se očekuje 20. oktobra.
-Ovogodišnja sezona počeće prvih dana oktobra i otvoriće je predstava “Mirgorod” po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i u režiji Anđelke Nikolić. Već 24. oktobra sa ovim komadom gostujemo na “Festivalu klasike” u Vršcu. Predstava je premijerno izvedena proletos – dodaje Marjanović.


Naš sagovornik ističe da glumce do kraja godine očekuje rad na najmanje jednoj dečijoj predstavi.
-Namera nam je da uradimo dve dečije predstave. Jedna bi bila mobilna tako bi mogli da je igramo u školama i vrtićima, dok bi druga bila uvrštena u redovan repertoar – kaže naš sagovornik.
Krajem juna završena je prva faza izgradnje novog foaeja Narodnog pozorišta. Radovi su sa pet miliona dinara finansirani sredstvima NIS-a preko projekta “Zajednici, zajedno”.


-Očekuje nas druga i treća faza uz finansijsku podršku Grada Kikinde i za koje se nadam da će biti završene do kraja građevinske sezone. Pored redovnog rada pozorišta naša kuća priprema se i za veliku akademiju posvećenu stogodišnjici prisjedinjenja Vojvodine Srbiji koja će biti održana u drugoj polovini novembra – zaključio je Marjanović.
Na postojeće temelje trebalo bi uraditi nadogradnju, čeličnu konstrukciju, natkrivanje, izgraditi sanitarne čvorove, postaviti mobilijar, rasvetu.