“Izađi mi na teglu” da pravimo ajvar zajedno!

 

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ biće organizovana 14. septembra, na Gradskom trgu, od 11 do 19 sati, na gradskom trgu. Cilj takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg ajvara. U Kikindi je prvi put organizovana prošle godine, a pobednici takmičenja u gradovima širom Srbije za titulu najboljeg među najboljima takmičiće se na Zlatiboru.

Propozicije nalažu da može da se takmiči najviše 15 ekipa, koje broje najmanje 2 člana. Takmičari su obavezni da daju ime svojoj ekipi, a kapiten koordinira ekipu i komunicira sa organizatorom. Takmičarske ekipe potpisuju potvrdu o učestvovanju  u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, Stefanu Kresoji, kontakt telefon 0230/410-127

Ekipe su u obavezi da imaju: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprike, dok organizatori obezbeđuju: štandove za sve takmičarske ekipe, 27-30 kg paprike po ekipi, peći za pečenje paprike i kuvanje ajvara, tegle sa poklopcem, ulje, so, šećer, drva za loženje i sav ostali neophodan pribor. Prijave se primaju do 08.09.2017. godine odnosno do popune potrebnog broja ekipa.