Iva Golub iz Sombora trijumfovala na festivalu muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“

vlcsnap-2016-10-31-12h06m03s74

U Narodnom pozorištu održan je sedmi Internacionalni festival muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“. Za najbolju kompoziciju proglašena je pesma Marije Hajnal Stošić „Šta je ljubav“, koju je izvela Iva Golub iz Sombora.

-Pevam već sedam godina, a ova nagrada mi puno znači i podstiče da se i dalje bavim muzikom, izjavila je Iva.

Voditelj programa bio je Minja Subota, a na festivalu je nastupilo sedamnaestoro takmičara, koji su u Kikindu došli iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i drugih krajeva Srbije. Članovi žirija bili su Jovan Adamov, Dragana Mihailović Bokan i Tode Nikoletić. Oni ističu da su sva deca pokazala raskošan talent, a da su o pobedniku, kao i svaki put, odlučivale nijasne. Nagradu za sveukupni doprinos stvaralaštva za decu dobio je Predrag Vuković Peđolino. Kao neko ko je ceo svoj život posvetio deci i njihovoj radosti, on primećuje da je sve uži krug ljudi koji se bave najmlađima.

Od ove godine, uvedeno je i glasanje najmlađih, odnosno dečijeg žirija. Njega su činili učenici osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Sveti Sava“, a prema njihovom mišljenju najbolja pesma festivala je „Probudi se, medo“, koju je komponovala Svetlana Milić, a izvela članica hora „Čuperak“ Nevena Rosić.