Ispravljena nepravda – rukometašicama SSŠ „Miloš Crnjanski“ dodeljene bronzane medalje

Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ već nekoliko godina uspešna je na školskom takmičenju u rukometu. Do finala dolaze gotovo bez većih prepreka, a i tamo postižu odlične rezultate. I ovoga puta bi bilo tako da se nije dogodila velika nepravda.

-Bili smo na republičkom takmičenju u Leskovcu, na kom se nadmetalo šest ekipa. Prvog dana smo pobedile Ekonomsku školu iz Beograda, a potom smo od škole iz Lebana izgubile sa tri poena razlike. Sutradan smo igrali za treće mesto protiv ekipe iz Petrovca na Mlavi i izgubile smo, pa smo takmičenje završile na četvrtom mestu. Skoro nam je javljeno da je došlo do prevare i da smo osvojile treće mesto. Oštećene smo, jer smo na republičkom takmičenju mogle da igramo finalnu utakmicu, pošto smo izgubile od prvaka. Ipak, proverom njihovih pasoša pred odlazak na svetsko prvenstvo otkrilo se su igrale starije igračice. One su diskvalifikovane, sve je pomereno za jedno mesto unapred i tako smo mi došle do treće pozicije, objašnjava članica ekipe Valentina Beodranski.

Savez za školski sport Srbije uručio je bronzane medalje ekipi SSŠ „Miloš Crnjanski“ i tako zvanično potvrdio da su devojke osvojile treće mesto na republičkom takmičenju. Odličja ispravljaju nepravdu formalno, ali uvek ostaje otvoreno pitanje šta bi bilo da do nje nije došlo.

-Svake četiri godine ide se na svetsko prvenstvo i da smo bile prve, imale bismo šansu da i mi odemo u Katar, gde se ono održava ove godine. Nažalost, nije do toga došlo. Ko zna kako bi bilo, možda bismo imale više sreće, ali šta je tu je.

Iako nisu došle do najviših vrhova, devojkama iz SSŠ „Miloš Crnjanski“ ostaje satisfakcija što su svaki meč igrale pošteno. Takođe, prošle godine kao trećeplasirane dobile su i republičku stipendiju, pa se nadaju da će i ovoga puta, uz medalje, osvojiti i ovu vrednu nagradu.