IO”Proka S Plavi” dobio poziv za snimanje CD-a, sa izviđačkim pesmama…

Odred izviđača “Proka S plavi” učestvovaće na 13. Svetosavskom festivalu izviđačkih pesama – “Izviđači pevaju”, koji će biti održan u Beogradu, u palilulskom Kulturnom centru “Vlada Divljan”. Inače, oni su prošlog februara prvi put učestvovali na ovom festivalu i tom prilikom su postigli veoma zapažene rezultate. Zahvaljujući zanimljivom  nastupu, odred je dobio  poziv od PGP RTS za snimanje  prvog CD-a, sa izviđačkim pesmama. Realizaciju ovog poduhvata podržaće i TV RUBIN.

Naša medijska kuća prati rad i angažovanje odreda od njegovom početka, te su predstavnici izviđača imali potrebu i da se zvanično zahvale direktoru TV Rubin, Slavoljubu Miloševiću.

 

Inače, kako je rekao starešina odreda, Radovan Santovac, prva godina koja je za njima bila je ispunjena raznim dešavanjima i pokretanjem saradnje sa drugim odredima…

-Mi smo počeli da radimo 2016. Protekla je bila vrlo uspešna. Obišli smo celu Srbiju. Bitno nam je da se članovi upoznaju sa prirodom, da se druže i da čuvaju životnu sredinu.

Posetili smo Temerin, Šabac, Lazarevac, Beograd, Kragujevac, Belu Crkvu, Melence, Mokrin, Bašaid,  BVS. Imali smo saradnju sa KC-om, DVD BVS, UG “DORA”, lovačkim  i ribolovačkim  udruženjima. Učestvovali smo u gotovo svim akcijama, koje je organizovao grad Kikinda…

Sa članovima radi instruktor Igor Lazić, koji je  profesor fizičkog vaspitanja i angažovan je  u izviđačkim odredima, a kao rezultat su dobri plasmani na gotovo svim takmičenjima.

 

Članovi odreda se užurbano pripremaju za Svetosavski festival, a kako je Lazić dodao svake subote su u prostorijama KC, od 16 sati, te su svi zainteresovani sugrađani od 7 do 77 godina u prilici da dođu, prate rad izviđača, ili se i samo učlane.