IO „Proka Sredojev“ prvi na NOT-u u Beloj Crkvi

Na noćnom orijentacionom takmičenju (NOT) u Beloj Crkvi, Izviđački odred „Proka Sredojev“ osvojio je prvo mesto, u kategoriji mlađi izviđači i planinke. Oni su morali da pređu dosta preprekao i naučne mnogo novih stvari kako bi stigli do šampionskog pehara, ali im ništa nije teško, jer vole svoj hobi.

Pobedničku ekipu „Mamuta“ činili su članovi Izviđačkog odreda „Proka Sredojev“ Stanislava Popov, Marko Mijić, Marko Vranješ i Lea i Lara Kalember. Puni utisaka i ponosni na uspeh, ženski deo ovog tima ispričao je sve ono što je obeležilo njihov boravak u Beloj Crkvi.

Takmičarski deo programa bio je veoma zahtevan. Ipak, mladi izviđači uživali su i zabavljali se tokom savladavanja prepreka i učenja novih veština. Naglasili su i u čemu su bili posebno vešti:

-Najuspešniji smo bili u prvoj pomoći, jer je naša drugarica Stanislava Popov dugo godina bila volonter Crvenog krsta.

Tokom takmičenja imali su prilike da bolje upoznaju Belu Crkvu i da uživaju i u slobodnom vremenu. Upoznali su nove drugare, sa kojima su se zbližili za veoma kratko vreme.

Izviđački odred „Proka Sredojev“ priprema se za novo takmičenje, koje će se održati u Temerinu. Cilj im je da ponove uspeh i uveliko se pripremaju za to. Naše sagovornice kažu da uče kroz zabavu i bez ikakvog pritiska, te da zato i ostvaruju ovakve rezultate.