IO “Proka S Plavi” snima CD

Snimanje šest kompozicija obajvljeno je u studiju TV Rubin, koja je pružila podršku ekipi mladih izviđača. Kako je naveo zamenik starešine odreda Miroslav Tadić, do realizacije ovog poduhvata došlo je nakon što su na poslednjim Svetosavskim susretiima dobili vrlo realnu ponudu od RTS-a.

-Upravo smo završili snimanje naših 6 pesama. Ovo ne samo da je prvenac kod nas, prvenac je i u ostalim  izviđačkim odredima. Niko do sada nije ovako nešto uradio. Ideja je potekla prošle godine, na prvom nastupu. Predstavili smo  četiri pesme, na Svetosavskim susretima i dobili prvu nagradu. Organizator je predložio da snimimo kompozicije i  da će nas podržati PGP RTS…

 

17. februara, ove vredne mlade ljude, kojih ima 80 u odredu čeka da se još jednom pokažu u okviru Svetosavskih susreta izviđača, a nakon toga planiraju da održe mini koncert i druženje sa migrantima u Prihvatnom centru. Odred “Proka S Plavi” uspešno okuplja sve od sedam do gotovo 70 godina. Biti član odreda je vrlo korisno, uče se razne veštine, a i samo snimanje pesama, predstavlja poseban doživljaj koji se pamti.  Šest kompozicija će se naći na prvom CD-u izviđačkog odreda “Proka S Plavi” i biće   jedinstven u Srbiji. Autor teksta svih kompozicija je Miodrag Tadić, aranžman su uradili Damir Jović i Dejan Dobrečević, kao bubnjar se pojavljuje Dragoslav Popov, dok je svoj raskošni vokal u pesmama pokazala inače dugogodišnja članica “Gusala” Jelena Jelisavčić.