“Informatički obrazovana žena je slobodna žena” tvrde u “Vretenu” na početku obuke za rad na računaru

Udruženje „Vreteno“ je na osnovu projekta „Informatički obrazovana žena je slobodna žena“ dobilo sredstva za kupovinu tri računara i kompletnu stručnu obuku od 300 sati, koje će u naredna tri meseca moći da pohađa oko 40 članica Udruženja.

Članovi Udruženja “Vreteno“ iz Iđoša i tokom zime aktivno provode vreme. Naime, već od sledeće nedelje, nakon što uspostave internet konekciju, članice udruženja će imati mogućnost da pohađaju stručnu nastavu za rad na računarima, rekla je predsednica „Vretena“ Brankica Miklački:

-Po projektu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije projekat je prošao i dobili smo sredstva  za kupovinu dva računara i jednog  lap topa i plaćenu obuku u trajanju tri meseca za članove udruženja. To znači da će članice “Vretena” imati mogućnost da učestvuju u ovoj obuci.

Projekat je nosio naziv „Informatički obrazovana žena je slobodna žena“, a sva je nada i da će tako da bude, objašnjava Mikalački, dodavši i da će svi koji budu zainteresovani za ovakvu obuku imati i mogućnost da naučeno primene, kako u privatne svrhe, tako i ukoliko se ukaže potreba na radnim mestima.

Kako naša sagovornica objašnjava, mogućnost da pohađaju informatičku nastavu imaće četrdesetak članova „Vretena“, ali će ponuditi i da dva člana udruženja „Šasla“, na osnovu dobre saradnje sa Vretenom takođe budu deo ove edukacije. Obuka će najverovatnije početi krajem sledeće nedelje, predviđeno je oko 300 sati obuke, trajaće tri meseca tokom nedelje, ali i vikendom.