Imenovani v.d. direktori JP “Autoprevoz” i SC “Jezero”

Većinom glasova odbornici Skupštine grada podržali su predlog gradonačelnika Nikole Lukača za imenovanje novih v.d. direktora u JP „Autoprevoz“ i SC „Jezero“ Dragana Kneževića, diplomiranog pravnika i Dejana Pudara, diplomiranog ekonomistu. Kako je istakao prvi čovek grada dosadašnjim direktorima Dušanu Markovljevu i Slobodanu Marinkovu istekao je mandat, kao i da su do sada dobro radili svoj posao.

Na zamerku opozicionih obornika povodom imenovanja da nema izveštaja o radu dosadašnjih i plana rada novih v.d. direktora odgovorio je Srđan, Sivčev, šef odborničke grupe SNS.On je nabrojao sve što je urađeno u ovim preduzećima u prethodnih nekoliko godina i dodao da  očekuje da će firme sa novim rukovodstvom uz pomoć starih direktora raditi još bolje.

Odbornici su većinom glasova podržali donošenje novog Poslovnika Skupštine grada kojim su bliže definisane i razrađene odredbe iz Zakona o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi.

Na konstitutivnoj sednici za gradonačelnika je izabran Nikola Lukač, odbornik na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, dok je za njegovu zamenicu imenovana Dijana Jakšić Kiurski sa iste liste čime je prestao da im važi odbornički mandat. Usmene ostavke na mesto odbornika podneli su Nenad Grbić, sa liste „Aleksandar Vučić- za našu decu“ i Šandor Talpai sa liste Saveza vojvođanskih Mađara. Prema Zakonu o lokalnim izborima ovi mandati dodeljeni su prvim sledećim kandidatima na izbornim listama.Novi odbornici Natalija Kulauzov, Branka Ratić i Saša Stijelja sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ položili su svečanu zakletvu.

Na 2. sednici lokalnog parlamenta imenovani su i novi članovi Štaba za vanredne situacije grada Kikinde.