“Igre bez granica” u PU “Dragoljub Udicki”

„Igre bez granica“ za predškolce organizovane su danas u dvorišnom delu vrtića „Miki“. Ekipe su se takmičile u 4 igre, a ovoga puta su učestvovali mališani iz vrtića u gradu.

Kako je naveo nastavnik fizičkog vaspitanja Miloš Pejakov, prvi put je ovakav vid nadmetanja organizovan u PU „Dragoljub Udicki“ i to pod nazivom „Igre bez graanica“:

Na ideju je došao aktiv predavača fizičkog vaspitanja, da osmisli ovakvo nadmetanje za najmlađe. Ovo su prve „Igre bez granica“ i učešće su uzeli samo predškolci iz gradskih vrtića PU, ali je nastavni plan da već sledeće Igre okupe i mališane, predškolce i iz seoskih vrtića.

 

U takmičenju je učestvovalo deset ekipa, koje su svoju spretnost pokazale u 4 igre. Sveopšta slika u dvorišnom delu vrtića Miki odisala je dobrom atmosferom.

Mališani su u specijalno osmišljenim kostimima, koje su za njih napravili vaspitači, branili boje svojih vrtića, uz svesrdno navijanje drugara, pa je cela atmosfera mogla da stane u ram idilične slike miholjskog leta, na početku oktobra, na kojoj su  deca  pravi ukras sveta.