Igoru Vujičiću više od 30 zlatnih medalja

Sugrađanin Igor Vujičić dugogodišnji je predstavnik grada na takmičenjima osoba sa invaliditetom u atletici, bacanju kugle, diska i koplja, kao i plivanju. Do sada je osvojio oko  30 zlatnih medalja, u više disciplina. Poslednjih godina mu na atletskim terenima najviše pomaže pas Raf, koji ga vodi i usmerava.

Sportista Igor Vujičić, sugrađanima je već poznat kao prvi i jedinstven u pokušaju da se prilagodi i na pravi način odgovori situaciji u kojoj se našao. Naime, Igor je  bio videća osoba,  sve do svoje skoro tridesete godine, kada je naglo došlo do rapidnog slabljenja perifernog vida, kog više nema. Iz meseca u mesec mu se i centralni vid polako gubi te sada može da razazna samo još konture. Opredelio se da počne sa dresurom psa Rafa, koji mu dosta pomaže, kako u svakodnevnom životu, tako i na atletskom terenu, pri treninzima. Igor Vujičić je u sportu već dosta dugo.

Prepoznat kao dobar plivač, dokazao se izuzetnim plasmanima, a u poslednjih par godina, dolazi gotova sa svih takmičenja slepih i slabovidih, u atletici i atletskih disciplina sa zlatnim medaljama. Kako kaže, gotovo sve medalje su mu podjednako drage. Podrška od strane prijatelja ne izostaje, ali je Igoru najviše pružaju baš oni koji su mu najbitniji. Pored roditelja, njegova snaga su ćerka Dunja i Supruga Slavica. Priču o ovom izuzetnom sportisti i vrlo jednostavnom, a snažnom čoveku sugrađani će moći da pogledaju u serijalu „Moj pas gleda za mene“, koji priprema TV Rubin. Serijal će biti emitovan u sedam celina, u narednih šest meseci.